Polska Kosmetologia i Kosmetyka to najszybciej rozwijający się portal branżowy w Polsce. Istniejemy na rynku mediów internetowych już od 10 lat i posiadamy ugruntowaną pozycję w kategoriach związanych z branżą Beauty. W naszym portalu znajdą Państwo tysiące ciekawych artykułów związanych z branżą kosmetyczną, medycyną estetyczną oraz spa. Prezentowane przez nas materiały pełnią funkcje edukacyjną i doradczą. PKIK24.pl to doskonałe miejsce na prezentację Państwa marki a także na reklamowanie oferowanych produktów.
Nie od dziś naukowcy zwracają uwagę, że biologiczny wpływ żywności nie powinien być oceniany jedynie przez pryzmat kaloryczności. Żywność powinniśmy dobierać także według składników, które w określony sposób przyczyniają się do zwiększenia bądź obniżenia ryzyka chorób w tym otyłości. Już nasze prababcie polecały czekoladę na wzmocnienie. W nieodległych czasach mówiło się o jej szkodliwym wpływie na nasze uzębienie, cholesterol czy wątrobę. Przestrzegano o uzależnieniu od jej spożywania. . Najnowsze badania obalają te krzywdzące dla czekolady mity. czekolada wspomaga nasze zdrowie i dodaje sił - zatem wierzmy nieomylnym naszym babciom i...najnowszym badaniom. Zasadniczą sprawą jest to aby ją spożywać z umiarem. Pamiętajmy o tym że jedna tabliczka czekolady to 500-600 kcal, czyli tyle co dobra kolacja.
Najnowsze badania amerykańskich ośrodków medycznych mówią że po wypiciu czekolady słabnie aktywność płytek krwi, wykazują one mniejszą tendencję do zlepiania się, czyli zapobiega ona zakrzepom i zmniejsza ryzyko zawału serca!. Jedzenie czekolady zwiększa poziom przeciwutleniaczy, które pomagają naszemu organizmowi pozbywać się wolnych rodników, uszkadzających komórki i sprzyjających zapadaniu na choroby serca i nowotwory. Tak więc czekolada to składnik zdrowej diety. Na pewno najbardziej polecana jest ta gorzka.
A więc nie przesadzając z ilością jej spożywania, warto jest się z nią zaprzyjażnić na dłużej.
Red.Port.